LATIN NEGYED / SPANYOL NEGYED

Villanások a latin és a spanyol popkultúra világából.

Hirdetés

Spanyol szövegek magyarra fordítását vállalom

traduccion-01.jpg

Ha érdekel, írj az alábbi címre:
latinnegyed.blog@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Linkblog

A fekete-fehér, néma hófehérkét agyondíjazták a spanyol "Oscar"-on

2013.02.18. 15:58 :: Esthappen

Tegnap este tartották a 2013-as Goya Díjátadót a madridi Príncipe Felipe Kongresszusi Központban. Az esemény műsorvezetője a neves humorista, Eva Hache volt, aki már második alkalommal volt házigazdája Spanyolország legnagyobb filmes gálájának.

eva-hache.jpg

via El Periódico

A legtöbb díjat - szám szerint tízet - a Pablo Berger által rendezett Blancanives nyerte, melyben az alkotó az 1920-as évek Spanyolországába ültetette át a Grimm fivérek klasszikusát, a Hófehérkét. A fekete-fehér némafilm a legtöbb fontos kategóriában (a legjobb rendezést kivéve) elorozta a szintén nagy esélyesnek tartott Lo Imposible című nemzetközi kasszasiker (Juan Antonio Bayona cunamis mozija Naomi Watts-szal és Ewan McGregor-ral) elől a szobrocskákat.

Blancanieves.jpg

via blancaniev.es

A  torreádorok és flamenco zenészek világába plántált, Sevillában játszódó mese többek között elnyerte a legjobb film, a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb filmzene díját. Színészi munkájáért szobrot kapott a gonosz mostohát alakító Maribel Verdú és új felfedezettként Macarena García is. Az utóbbinak különösen örülünk, mert nagyon kedveljük az ifjú, madridi hölgyet.

macarena_garcia.jpg

Macarena García a Blancanieves-ben; via lahiguera.net

A filmes gálán többen kritizálták a kormányt a kultúrát sújtó adóemelés miatt, amellyel sokak szerint megölik a spanyol mozit. A korrupciós botrányok kapcsán is találkozhattak vicces és kevéssé humoros utalásokkal a nézők tegnap este. Szóval a politikát idén sem sikerült kizárni a vörös szőnyeges eseményről. Ennek bizonyára nem túlságosan örült a kormányt képviselő kulturális miniszter, akinek mindehhez jópofát kellet vágnia a kamerák előtt, mintha minden rendben lenne.

Szólj hozzá!

Címkék: fiesta películas imagen españa Madrid Premios de Goya Blancanieves

A bejegyzés trackback címe:

https://latinnegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr575086954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása